П`ятниця, 19.04.2024, 20:44
Піддністряни - село біля Дністра
Головна Форум Мій профіль Вихід
Ви увійшли як Гость · Група "Гості"Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Форум » Новини » Новини в Україні » Новини в Україні
Новини в Україні
yonyДата: Неділя, 20.03.2011, 19:21 | Сообщение # 1
admin
Группа: Адміністратор
Сообщений: 456
Статус: Offline
В цій темі пишемо про всі новини в Україні
 
yonyДата: Понеділок, 21.03.2011, 06:56 | Сообщение # 2
admin
Группа: Адміністратор
Сообщений: 456
Статус: Offline
Сейсмічно-активні зони є і в Україні
20.03.2011 (11:28)


Точно спрогнозувати, де і коли трястиме - неможливо, кажуть фахівці. І підкреслюють: катастрофа у Японії, перш за все, має спонукати до перевірки будівельних норм. Бо люди гинуть від руйнувань. Наслідками японських землетрусів українців чи не щодня лякають з екранів телевізорів та в Інтернеті. Втім науковці твердять - поштовхи з Японії до України не дійдуть. У нас є свої активні зони. Олександр Кензьора, заступник директора з наукових питань Інституту геофізики НАНУ: - Риски в Украине есть, не зависимо от того, есть ли землетрясение в Японии или нет. Они свои. Они связаны с поясом, который проходит по южным и западным окраинам нашей территории. Найвища сейсмоактивність в Україні - на кримському півострові. Саме тут у 1927 році стався найбільший землетрус за останнє століття. Тоді сила поштовхів сягнула 9-ти балів і зруйнувала всі будівлі на узбережжі. Повторення тодішніх подій науковці не виключають. Юрій Німчинов, заступник директора державного науково-дослідного Інституту будівельних конструкцій: - Евпатория, Симферополь - это 7 баллов. Севастополь, Ялта, Алушта - 8 балов. Но в зависимости от грунтовых условий - вместо 8 может быть и 9 баллов. Друга активна точка на території України - Зона Вранча - сейсмонебезпечна ділянка Карпат на кордоні з Румунією. Останнього разу тут трусило у 77-му році і загинуло 15 тисяч жителів Бухареста. Тоді українці не постраждали. Вчені ж вирахували - земні коливання тут мають періодичність. Андрій Ніколаєнко, директор геофізичної обсерваторії Чернівецького національного університету: - Пройшло більше 30 років і зараз період небезпечний, тобто наступний землетрус можна очікувати у 2014 році. Його відлуння відчують на Одещині, Буковині та Прикарпатті, трохи менше на Закарпатті. Світлана Плішко, завідуюча сейсмічної станції "Ужгород": - Якщо буде землетрус 8-9 балів, то Буковина і Одеса може зазнати впливу 7-бальної хвилі. Поки що землетруси на території України помічають, переважно, прилади. Юрій Личига, начальник відділу оперативного реагування МНС України у Закарпатській області: - В нас порядка 5-6 землетрусів в області щорічно є. Останній був 14 грудня - 4,5 бали - не несе руйнувань. Навіть не кожен відчує. Сейсмологи ж відзначають: спрогнозувати рухи земної кори неможливо. І жартома згадують минулорічні прогнози румунських колег. Світлана Плішко, завідувачка сейсмічної станції "Ужгород": - Рік тому назад рівно у березні місяці, коли була така паніка, що говорили, точний день, точну годину і що буде катастрофічний землетрус, і Ужгород, і Закарпаття дуже зазнає великого впливу цього землетрусу, але він не стався. Тому замість здогадок треба слідкувати за будівельними нормами, зазначають фахівці. Адже вбиває людей не землетрус, а руйнація будинків. Автори: Андрій Татарчук, Мирослав Шевчук, Олена Ваха, Володимир Кузьменко. Перший Національний.
 
yonyДата: Субота, 07.05.2011, 10:09 | Сообщение # 3
admin
Группа: Адміністратор
Сообщений: 456
Статус: Offline
[b]Томенко: Закон про Прапор Перемоги неможливо виконати без порушення іншого закону/b]

Закон про обов'язкове використання червоного прапора Перемоги разом з національною символікою не можна виконати, оскільки в цьому законі не передбачено, з яких джерел має фінансуватися виконання цього закону, тобто закупівля або виготовлення копій саме прапора Перемоги, заявив заступник голови Верховної Ради Микола Томенко.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

 
VovaДата: Середа, 11.05.2011, 07:54 | Сообщение # 4
Генерал-полковник
Группа: Адміністратор
Сообщений: 308
Статус: Offline
Могильов хоче відмінити довіреності на авто
Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов виступає за відміну довіреностей на управління транспортними засобами.

Про це він заявив у понеділок на брифінгу в Києві за результатами наради з керівниками підрозділів ДАІ з питань дотримання законності під час несення служби.

"Я прихильник того, щоб відмінити всі довіреності", - сказав Могильов, інформує УНІАН.

При цьому він пояснив, що альтернативним може стати варіант звернення власника транспортного засобу із заявою в ДАІ, в якій буде вказано, хто крім нього може управляти його транспортним засобом.

За словами міністра, таку заяву людина може принести особисто в ДАІ або, нотаріально завіривши, відіслати її поштою, а співробітники ДАІ впродовж доби повинні будуть занести дані, вказані в заяві, до бази даних.

На думку Могильова, це значно полегшить оформлення документів, і у разі потреби будь-який співробітник ДАІ зможе впродовж декількох хвилин перевірити по базі, чи на законних підставах та або інша людина управляє транспортним засобом, що належить іншій.

"Напевно, це буде правильно. Я думаю, це один із способів вирішення проблеми. Такий варіант можливий. Можна пропонувати й інші", - сказав міністр.

Також він зазначив, що, згідно з підписаними домовленостями між Україною і Євросоюзом, необхідно врегулювати питання максимального терміну дії посвідчення водія.

За словами Могильова, в більшості країн Євросоюзу такий термін обмежується 10 роками. "У нас же це може бути і 5 років, і 10, і 15, і 20. Це треба вирішувати", - сказав міністр.


Додано (11.05.2011, 08:54)
---------------------------------------------
Зіткнення у Львові: Партія Родина висловила захоплення «мужністю простих львів’ян»


Партія Родина подякувала учасникам святкування 9 травня у Львові, яким вдалося розгорнути прапор Перемоги на львівському Пагорбі Слави, "не дивлячись на лютий опір націоналістів".

Про це повідомляє прес-служба партії.

"Ми дякуємо ініціаторам акції - партії Русское единство і особисто Сергію Юхіну, що виступив координатором дій усіх учасників заходу. Висловлюємо свою вдячність Львівській обласній організації ветеранів Великої Вітчизняної війни, відділенню Комуністичної партії України у Львові, одеському громадському об’єднанню Дозор, і усім учасникам акції", - сказано в повідомленні.

"Ми висловлюємо щире захоплення громадянською мужністю простих львів’ян, які, не дивлячись на погрози, як і усі нормальні громадяни України цього дня прийшли вшанувати пам’ять радянських воїнів-визволителів", - зазначила Родина.

"Крім того, хочемо відзначити стійкість і професіоналізм працівників міліції, що зробили усе можливе для забезпечення громадського порядку під час заходу", - додали у партії.

Як повідомлялося, Міністерство внутрішніх справ вирішило вивчити дії правоохоронних органів під час інцидентів 9 травня у Львові.

Тим часом, львівська обласна організація Партії регіонів заявила, що події 9 травня у Львові показали, що загрозу демократії несе людиноненависницький націоналізм.
 
yonyДата: Четвер, 19.05.2011, 08:48 | Сообщение # 5
admin
Группа: Адміністратор
Сообщений: 456
Статус: Offline
На стадіоні у Львові облаштовують футбольне поле

За повідомленням Нацагентства з підготовки України до Євро-2012, у вівторок, 17 травня, на будівництві стадіону у Львові почалися роботи з облаштування футбольного поля.

Найближчим часом на арені будуть виконані роботи з монтажу систем дренажу, підігріву та поливу.

"Всі ці системи будуть пов'язані автоматичним управлінням для налагодженого їх функціонування", - розповів керівник проекту з будівництва стадіону ДП Західінфрапроект Олександр Кирилов. За його словами, сьогодні на 98% завершено земляні роботи.

Протягом наступних чотирьох місяців будівельники змонтують місця для тренерів і запасних гравців, а також облаштують 18 приставних металевих сходів. Вони будуть встановлені для того, щоб з глядацьких трибун можна було потрапити на футбольне поле під час різних заходів.

Крім того, будівельники влаштують фундаменти і закладні деталі для установки футбольних воріт і кутових прапорців.
 
ВікторіяДата: Четвер, 19.05.2011, 09:26 | Сообщение # 6
Лейтенант
Группа: Друзі
Сообщений: 19
Статус: Offline
Суд відібрав у російського бізнесмена український завод biggrin

Новини економіки. 19 травня. Російський олігарх Олег Дерипаска може втратити контроль над Запорізьким алюмінієвим комбінатом: у середу генпрокуратура України оголосила про перемогу в суді і повернення державі контрольного пакету акцій підприємства.

Українська сторона заявила про те, що російський інвестор не виконує зобов'язання, які були прописані при купівлі і стосувалися рефінансування боргів комбінату.

У свою чергу, «Русал» Дерипаски розповсюдив заяву про намір оскаржити рішення суду.

ЗАлК - єдиний в Україні виробник первинного алюмінію. Його потужності дозволяють щорічно випускати близько 100 тисяч тонн продукції. У 2004 році власником ЗАлКу стала російська група СУАЛ, а в 2007-му ЗАлК перейшов під контроль «РусАла».

Спроби позбавити російських власників контролю над комбінатом робилися ще за Віктора Ющенка.

Як повідомлялося, в 2008 році Держдума згадувала ситуацію навколо Запорізького алюмінієвого комбінату у спеціальному зверненні з приводу утисків російського бізнесу в Україні, яке було направлено депутатам Верховної Ради.
 
yonyДата: Неділя, 31.07.2011, 06:48 | Сообщение # 7
admin
Группа: Адміністратор
Сообщений: 456
Статус: Offline
Янукович оголосив в Україні День трауру
У зв'язку з аваріями, що сталися 29 липня 2011 року на шахтах «Суходольська-Східна» і ім. В. М. Бажанова і привели до людських жертв, Президент України Віктор Янукович оголосив Днем трауру в Україні неділю, 31 липня.
 
ВікторіяДата: Неділя, 31.07.2011, 08:08 | Сообщение # 8
Лейтенант
Группа: Друзі
Сообщений: 19
Статус: Offline
29/07/11
Львівська влада просить громадян області утриматися від розважальних заходів у вихідні


У зв’язку з трагедіями на шахтах в Донецькій та Луганській областях, в яких загинули люди, керівництво Львівської обласної державної адміністрації звернулося з проханням обмежити розважальні заходи у ці вихідні на території області, а мешканців Львівщини утриматися від розваг.
Керівництво області також висловило співчуття родинам загиблих від імені жителів Львівщини.
Нагадаємо, 29 липня вранці в місті Макіївка Донецької області на шахті ім. Бажанова стався обвал надшахтної споруди, під час якого, за останньою інформацією, загинуло 4 людини. А вночі у місті Суходільськ на Луганщині стався вибух на шахті "Суходільська-Східна". Станом на 13.00 17 гірників загинули, двоє госпіталізовані з опіками й травмами різного ступеня тяжкості. Доля дев’яти гірників невідома.


Сообщение отредактировал Вікторія - Неділя, 31.07.2011, 08:10
 
yonyДата: Середа, 10.08.2011, 06:26 | Сообщение # 9
admin
Группа: Адміністратор
Сообщений: 456
Статус: Offline
Кличко готовий взяти на поруки Тимошенко

Лідер партії «УДАР» Віталій Кличко заявляє про готовність узяти екс-прем’єр-міністра Юлію Тимошенко на поруки для її звільнення з-під варти.

Про це політик заявив у вівторок, 9 серпня, під час брифінгу у Києві, повідомляє прес-служба партії «УДАР».

За словами Віталія Кличка, арешт та утримання під вартою представників опозиції загострили небезпечне протистояння у суспільстві.

«Ми бачимо, як розгортається серйозний внутрішній конфлікт в країні. Сьогодні під загрозою подальша європейська інтеграція України, – наголошує Віталій Кличко у своєму зверненні до Президента України. – Ми стоїмо на порозі міжнародної ізоляції. Під загрозою зриву може опинитися не тільки Угода про асоціацію між Україною та ЄС, а й проведення міжнародного проекту Євро-2012. Політична та соціальна дестабілізація зруйнують останні надії на реалізацію необхідних економічних і політичних перетворень в Україні».

«Український народ та увесь світ вважає, що країна заходить у глухий кут, вийти з якого допоможе особисте втручання Президента України та прийняття ним відповідального рішення. Вважаю, що першим кроком до відновлення стабільності усередині країни та довіри світової спільноти має стати звільнення екс-прем’єра з-під варти. Я готовий взяти цю тендітну жінку на поруки, – сказав лідер партії «УДАР» та підписав відповідну заяву у присутності представників ЗМІ. – Якщо суд відмовить мені, як відмовив уже багатьом відомим і шанованим людям, то зробити це зможете тільки ви, пане Президент!»

Політик також додав, що задля налагодження діалогу між владою та опозицією необхідно використовувати усі можливі механізми. «Від проведення загальнонаціонального круглого столу до міжнародного посередництва – варто спробувати усе, аби повернути країну на європейський шлях розвитку. Пане Президенте, зробити це треба сьогодні, бо завтра буде вже пізно», – закликав Кличко.
 
yonyДата: Вівторок, 18.10.2011, 16:08 | Сообщение # 10
admin
Группа: Адміністратор
Сообщений: 456
Статус: Offline
Львівська облрада погрожує запровадити власний час уже наступної сесії

Львівська облрада звернулася із заявою до Верховної Ради України про повернення зимового часу. Це рішення депутати прийняли на сесії 18 жовтня.

«Ми не готові 30 жовтня не перевести годинники», – наголосив депутат від «Нашої України» Олесь Старовойт.

Львівська облрада звернулася до ВРУ з проханням повернутися до розгляду і скасувати постанову про відмову від зимового часу. З пропозицією прийняти аналогічні звернення депутати звернулися і до інших обласних рад України.

У разі, якщо нардепи не дослухаються до пропозиції Львівської облради, обласні обранці обіцяють повернутися до питання запровадження власного часу на території області.

За пропозицією депутата від «Фронту змін» Олега Мандюка, голова облради доручив профільним комісіям із залученням фахівців напрацювати пропозиції з цього приводу з тим, аби прийняти рішення про впровадження на Львівщині середньоєвропейського часу вже на наступній черговій сесії.

«Розпочнемо з часу. Можливо, згодом щось інше вдасться», – зазначив Мандюк.

Джерело
 
Форум » Новини » Новини в Україні » Новини в Україні
  • Сторінка 1 з 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Пошук:

Будем вдячні за розміщення нашого лінку сайту села Піддністряни:




Всі права захищено, адміністрація сайту не несе відповідальність за дії користувачів та може не поділяти думки дописувачів.
Використання матеріалів з даного сайту, можливе, лише при умові розміщення гіперпосилання на ресурс://piddnistryany.at.ua