Вівторок, 16.04.2024, 22:31
Піддністряни - село біля Дністра
Головна Форум Мій профіль Вихід
Ви увійшли як Гость · Група "Гості"Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Форум » Новини » Новини в районі » Новини Жидачівський район
Новини Жидачівський район
yonyДата: Неділя, 20.03.2011, 19:23 | Сообщение # 1
admin
Группа: Адміністратор
Сообщений: 456
Статус: Offline
В цій темі пишемо про всі новини в Жидачівському районі
 
yonyДата: Понеділок, 21.03.2011, 07:04 | Сообщение # 2
admin
Группа: Адміністратор
Сообщений: 456
Статус: Offline
9 матерів-героїнь Жидачівського району отримали почесні звання

Львів. 18 березня. УНІАН. Дев’ять мешканок Жидачівського району Львівської області отримали від голови ОДА Михайла Цимбалюка нагороди «Мати-героїня». Про це УНІАН повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

«Ваші діти і внуки мають бути гордими за те, що мають таку маму, це справді великий подвиг – виховати стільки дітей», - зазначив М. Цимбалюк, вітаючи матерів.

За материнську самовідданість, народження і зразкове виховання дітей, забезпечення умов для всебічного їх розвитку, почесне звання "Мати-героїня" Указом Президента України Віктора Януковича присвоєно: Анні Андрейків, матері п’яти дітей, с.Рогізно, Анні Баглай, матері шести дітей, с.Дуліби, Марії Баранкевич, матері восьми дітей, м.Жидачів, Наталії Барні, матері п’яти дітей, с.Заліски, Надії Басараб, матері п’яти дітей, с.Нові Стрілища, Катерині Беднарський, матері п’яти дітей, с.Дуліби, Ярославі Генезі, матері шести дітей, м.Жидачів, Михайліні Гнатів, матері шести дітей, с.Демидів, Ользі Гнидці, матері шести дітей, с.Лисків.
джерело
 
yonyДата: Субота, 07.05.2011, 10:16 | Сообщение # 3
admin
Группа: Адміністратор
Сообщений: 456
Статус: Offline
У Жидачеві викрито афери із вирубкою дерев


За рішенням Галицького суду м. Львова арештовано двох лісничих жидачівської філії ДП «Галсільліс» і директора ТзОВ «Жидачівліс», яких звинувачують у розкраданні лісу. Під вартою вони пробудуть щонайменше два місяці, аж до суду.

Як повідомляє Високий Замок, працівники державної служби боротьби з економічними злочинами ГУ МВС у Львівській області встановили, що ці посадовці, діючи за попередньою змовою, підтасували документи і завдяки маніпуляціям з паперами незаконно вирубали 235 дерев дорогих порід – дуба і черешні. 118 кубометрів «лівої» деревини було реалізовано за кордон, гроші від оборудки потрапили у кишеню спритників. Завдані цими особами збитки оцінюють у суму понад 390 тисяч грн.

Слідство почалося після виходу в етер телеканалу ЗІК програми “Хто тут живе?” 16 березня 2011 року.

Встановлено, що вказівку на незаконну вирубку лісу давав директор ТзОВ «Жидачівліс». Цей посадовець, до речі, фігурує в іншій резонансній справі – про браконьєрство. Восени минулого року у Жирівському лісі було вбито рідкісну у наших краях тварину – самку лося… Слідство у цій справі досі не завершено, значною мірою через неповороткість міліції, що і дало змогу замести сліди. Правда, деякі з них залишилися. У «Ниві» підприємця слідчі знайшли шерсть лося.
джерело
 
yonyДата: Субота, 07.05.2011, 10:19 | Сообщение # 4
admin
Группа: Адміністратор
Сообщений: 456
Статус: Offline
Керівники району долучилися до закладення нового парку

6 квітня працівники Жидачівської райдержадміністрації, представники відділів, управлінь, районних служб, установ та організацій (273 особи), в рамках проведення весняної толоки, взяли участь у закладенні лісопаркової зони на околиці м. Жидачева, яка в перспективі буде розміщена на площі близько 20 га.

А напередодні, заради втілення цього проекту, Жидачівською міською радою та районною громадською організацією «ЕКО-Довкілля» започатковано акцію «Посади своє дерево у новому парку». За кошти громадської організації та благодійні внески закуплено 20 тисяч саджанців дуба. Лісопаркову зону заплановано створити біля р. Стрий на околиці м. Жидачева. У 2011 році для висаджування дерев підготовлено площу понад 6 га. Ця територія доволі часто попадає під затоплення. Громадською організацією розроблено проект, відповідно до якого у цій місцевості можна висаджувати саме дуб, бо інші породи дерев не виживуть. До акції залучено громадські організації, учнівську молодь, представників бюджетних установ, всіх небайдужих жителів міста та району. Акція розпочалася 14 квітня і триватиме до 18 квітня.

Джерело: Офіційний сайт Жидачівської РДА
джерело
 
yonyДата: Четвер, 19.05.2011, 09:00 | Сообщение # 5
admin
Группа: Адміністратор
Сообщений: 456
Статус: Offline
У Жидачеві організували зупинки пасажирського транспорту

Відтепер у Жидачеві будуть облаштовані наступні автобусні зупинки :

по вул.Шашкевича – зупинка «Пам’ятник Т.Г.Шевченку – центр»,
по вул. Кобзаревій (напроти ДНЗ «Калиноньки») зупинка «Центр»,
по вул. Д. Галицького біля старого кладовища – зупинки «Ринок»,
по вул. Д. Галицького на розі вул. Січових Стрільців – зупинка «На Ходорів»,
по вул. Д.Галицького в районі АЗС «ОККО» та вул. Вокзальної з обох сторін – зупинки «Податкова» (на вимогу),
по вул. Січових Стрільців напроти торгового комплексу «Дуброва» з обох сторін – зупинки «За переїзд» (на вимогу),
по вул. Січових Стрільців з обох сторін – зупинки «Кладовища» (на вимогу)
по вул. Гніздичівській на розі вул. Енергетична з обох сторін – зупинки «РЕМ – Цегельний завод» (на вимогу).

Як повідомляє офіційне джерело, таке рішення прийняли учасники засідання виконавчого комітету Жидачівської міської ради 4 квітня 2011 року. Облаштування перелічених вище зупинок згідно діючих нормативних вимог міська рада доручила Жидачівському міському виробничому управлінню.

Переглянути розташування зупинок ви можетеДоступно тільки для користувачів
 
yonyДата: Неділя, 31.07.2011, 07:11 | Сообщение # 6
admin
Группа: Адміністратор
Сообщений: 456
Статус: Offline
На полі згорів трактор вартістю понад мільйон гривень
Понеділок, 25 липня 2011, 15:54
20 липня на полі за межами Ходорківців загорівся трактор CASE 535.

Як з’ясувалося, в обідню пору тракторист якраз дискував землю, що тривалий час не використовувалася. Та хто б міг подумати, що так недобре усе закінчиться. Раптово загорілась бортова частина трактора. Водій не розгубився, а почав гасити полум’я вогнегасниками, якими був обладнаний трактор, і одночасно зателефонував до керівництва ТзОВ «Вінал-Агро», якому й належить техніка, та до пожежників. Рятувати трактор приїхали із Бібрської пожежної частини. На місце події прибула й оперативна група Жидачівського РВ ГУМНС на чолі з начальником сектору Ігорем Кизимою.

На жаль, вогонь був нещадний, більша частина трактора все ж таки згоріла. За словами очевидців, дим від пожежі був такий наче знову горів завод «Полісинтез», що біля Бібрки. Ймовірна версія – коротке замикання електропроводки бортової частини. Встановлюються причина виникнення пожежі та завдані збитки.

Дивує не сам факт пожежі, а те, що така потужна агротехніка, якою можна керувати навіть дистанційно й працювати цілодобово не одну добу без ремонту, за лічені хвилини може перетворитися у купу брухту. До слова, вартість такого трактора виробництва США за цінами 2010 року більше мільйона гривень.
 
yonyДата: Середа, 10.08.2011, 06:18 | Сообщение # 7
admin
Группа: Адміністратор
Сообщений: 456
Статус: Offline
На хабарі затримали заступника мера Жидачева на Львівщині


Сьогодні затримали на хабарі заступника мера міста Жидачів.

Про це ЗІКу стало відомо з власних джерел.

Як повідомило джерело, заступника мера взяли на хабарі $ 800 за видачу довідки.

Начальник ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області Денис Харчук у коментарі ЗІКу підтвердив факт проведення заходів щодо заступника мера. «Відбулись заходи щодо притягнення до відповідальності заступника одного із мерів міст Львівської області. Коли буде порушено кримінальну справу, тоді буде більш докладна інформація», – сказав Харчук.
джерело
 
yonyДата: Четвер, 06.10.2011, 10:13 | Сообщение # 8
admin
Группа: Адміністратор
Сообщений: 456
Статус: Offline
Слава нації – смерть ворогам!



2 жовтня в Жидачеві відбувалися урочистості з нагоди 69 річниці створення Української Повстанської Армії. В рамках святкування вулицями міста пройшла хода слави воїнам УПА, священнослужителі відслужили поминальні панахиди за жертвами репресій, а члени товариства “Пам’ять” показали реконструкцію бою між вояками УПА та військами НКВД.

УПА була створена 14 жовтня 1942 року з метою захисту мирного населення України від німецької окупаційної влади. Щоб вшанувати цю вагому історичну подію, мешканці міста, представники влади, священики, ветерани національно-визвольної боротьби та одягнені у військову форму воїнів Української Повстанської Армії активісти товариства “Пам’ять” зібралися на марш Слави УПА на площі Свободи. Попереду колони хлопці на конях везли державний прапор України та червоно-чорний стяг УПА, за ними представники молоді несли великий синьо-жовтий прапор. Відтак всі учасники маршу під звуки духового оркестру вирушили до Хреста пам’яті жертв політичних репресій, де священнослужителі храму св. Воскресіння Господнього о. Василь Юрів, о. Ярослав Турик та о. Роман Котів відслужили поминальну панахиду за всіх невинно закатованих людей.

Далі колона із вигуками “Бандера, Шухевич – герої України”, “Слава нації – смерть ворогам” рушила на Замкову гору до меморіалу “Борцям за волю України”. Тут священики та всі присутні помолилися за упокій душ всіх жертв сталінських репресій 1940-1950 рр., а учасники товариства “Пам’ять” вшанували загиблих трьохразовою сальвою.

Урочистості продовжилися біля будинку райдержадміністрації, де перед присутніми виступили голова районної ради Ігор Кос, голова райдержадміністрації Сергій Коваль, міський голова Жидачева Володимир Левко, багатолітній політв’язень та учасник національно-визвольних змагань Олексій Данилишин, член товариства пошуку жертв війни «Пам’ять» Володимир Гаврон.

Згодом в рамках святкування 69 річниці створення УПА члени товариства «Пам’ять» показали реконструкцію подій другої світової війни, зокрема бою між бійцями Української Повстанської Армії та підрозділами військ НКВД. Бій відбувався у сквері біля райдержадміністрації.

Перші події відбувалися неподалік імпровізованої сільської хати, в якій повстанці викопали криївку та переховували там поранених солдатів. Та незабаром за доносом сексота Панька саме до цієї хати вдираються із обшуком енкаведисти. Знайшовши пораненого бійця УПА, більшовики його одразу розстріляли.

Потім було показано бій упівців із енкаведистами та перемогу перших. Після закінчення бою бійці УПА зірвали червоний прапор зі штабу НКВД, а загиблих побратимів вшанували пострілами з рушниць. Під час реконструкції бою глядачі побачили історичні факти знущань совєтських спецслужб над мирним населенням і жорстокі допити людей, які були запідозрені у зв’язках із УПА.

Як розповів член товариства пошуку жертв війни «Пам’ять» Володимир Гаврон, спершу товариство займалося перезахороненням воїнів, які були вбиті та поховані в лісі, біля дороги чи в інших місцях. Згодом під час перепоховання члени товариства почали одягалися у військові форми часів другої світової війни та салютувати із зброї. Після цього виникла ідея реконструкція таких боїв. П. Володимир, наголосив, що, на жаль, молоді люди не завжди розуміють, що відбувається, і регочуться, коли чують, як лаються енкаведисти. Володимир Гаврон вважає, що такі військово-історичні дійства потрібно показувати, бо це один із способів достукатися до свідомості людей.
джерело
 
VovaДата: Вівторок, 27.12.2011, 07:27 | Сообщение # 9
Генерал-полковник
Группа: Адміністратор
Сообщений: 308
Статус: Offline
Вечір пам’яті Маркіяна Шашкевича

Перші дні листопада багаті на важливі дати в історії України. 1 листопада 1918 року Українські Січові Стрільці на чолі із сотником Дмитром Вітовським взяли під свій контроль всі стратегічно важливі об’єкти міста Львова, яке входило до складу Австро-Угорської імперії та встановили у місті українську владу. Ця подія ввійшла в історію України як Листопадовий чин. Метою цього військового перевороту було встановлення влади української держави, ЗУНР, на теренах західноукраїнських земель. Іншою знаменною датою є 6 листопада, адже в цей день 1811 року народився видатний український письменник та поет, священик та громадський діяч Маркіян Шашкевич.

6 листопада у міському будинку культури “Папірник” відбулися урочистості та святковий концерт із нагоди 93-ї річниці створення Західно Української Народної Республіки(ЗУНР) та 200-річчя з дня народження Маркіяна Шашкевича. Святковий вечір розпочався із винесення державного синьо-жовтого прапору та виконання гімну України. Після цього на сцені виступив голова райдержадміністрації Сергій Коваль, який окреслив історичне значення та важливість Листопадового перевороту в умовах сьогодення. П. Сергій зауважив, що інший переворот здійснив Маркіян Шашкевич, але даний переворот був культурним та став передумовою формування літературної української мови. Згодом із ґрунтовною та цікавою доповіддю про життєвий і творчий шлях Маркіяна Шашкевича виступила методист районного відділу освіти Ольга Прокопів.

Святковий концерт розпочав народний хор «Дністер» із смт. Журавно. Численні учасники колективу, вбрані в український однострій, своїм величним співом змогли створити справді святкову атмосферу у залі та у серцях глядачів. Не залишив байдужими запальні виступи народних танцювальних колективів «Удеч» та «Молодість».

Варто відзначити зворушливий виступ чоловічого вокального квартету народного дому с. Грусятичі.

Під час святкового концерту глядачі мали змогу побачити вокальні виступи народного дому с. Любша, наймолодшої учасниці концерту Ліпковської Ярослави, народного тріо народного дому с. Грусятичі, солістки жидачівської музичної школи Березнюк Анастасії. Неабияк повеселив присутніх гумористичний номер “Заробітчани” у виконанні Марії Шарабури.

Справжній фурор у залі викликав в залі уривок з опери «Запорожець за Дунаєм» у виконанні Ольги Кобринович(у ролі Одарки) та Григорія Вавричина (у ролі Івана Карася). Акторам акомпанував народний оркестр ходорівської дитячої музичної школи.

Останнім акордом святкового концерту був вихід на сцену народного оркестру народних інструментів «Дністрові Зорі» жидачівської дитячої музичної школи.

Під час концерту у фойє МБК “Папірник” була організована тематична виставка про ЗУНР та творчий шлях Маркіяна Шашкевича. На жаль, мені не вдалося побачити дану виставку, оскільки після концерту всі виставкові експонати були забрані.

джерело

Додано (27.12.2011, 08:27)
---------------------------------------------
21 – 22 грудня у м. Львові в рамках проекту «Місцевий економічний розвиток міст України» відбувся черговий навчальний семінар «Розробка проектів з місцевого економічного розвитку».
Місто Жидачів – учасника проекту представляли заступник міського голови м. Жидачева Ярослав Гаврильчук, директор міського центру творчості для дітей та молоді Оксана Полівчак, начальник відділу роботи з територіями, політичними партіями та громадськими організаціями Жидачівської районної ради Віра Янклевич та член громадської організації «ЕКО – Довкілля» Тарас Турченяк. Згідно плану роботи семінару було проведено огляд можливостей залучення фінансування від проектів та програм міжнародної технічної допомоги, проведено практичну роботу на тему «Вибір ідей для проектів економічного розвитку у громадах» тощо. Представники нашого міста мали змогу працювати зі своїми колегами з інших міст – учасників проекту МЕРМ Миколаєва, Нового Роздолу над розробленням спільної проектної заявки з визначенням її мети і цілі.

5 січня 2012 року о 9.00 год. у приміщенні сесійного залу Жидачівської міської ради відбудеться перше громадське обговорення Стратегічного плану економічного розвитку м. Жидачева. Для участі в обговоренні запрошуємо депутатів міської ради та представників громадськості міста.

джерело
 
VovaДата: Середа, 18.01.2012, 07:43 | Сообщение # 10
Генерал-полковник
Группа: Адміністратор
Сообщений: 308
Статус: Offline
Вифлеємський Вогонь Миру на Жидачівщині

5 січня відбулося урочисте передання святого Вифлеємського Вогню Миру до Кохавинського монастиря та храмів с. Жирова, м. Ходорова, смт. Журавна і Гніздичева, прийомним сім'ям на території району, дитячому будинку сімейного типу у с. Володимирцях, дитячому будинку «Мілес-Єзу - Воїни Ісуса - для хлопців» у с. Бортниках.

6 січня за сприянням Жидачівського деканату Стрийської єпархії Вифлеємський Вогонь Миру прибув до храму Воскресіння Господнього м. Жидачева. Акція розпочалась Божественною Літургією, яку відслужив о. мітрат Василь Юрів.

За багаторічною традицією Вогонь Миру в Україні приймають і передають пластуни.

Цю передріздвяну традицію – розповсюджувати Вифлеємський Вогонь Миру – започаткувала 1986 року австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. Із самого початку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги й уваги у передріздвяний час. Щороку представники ORF та австрійські скаути беруть Вогонь на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії. Після урочистостей у Віденському Кафедральному соборі естафета передається до сусідніх країн. Саме із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого Вифлеємський Вогонь потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру, злагоди і сподівання, яке мандрує із заходу на схід, долаючи кордони і єднаючи християн. Світло Вифлеємського вогню є символом тепла, миру та злагоди, а також душевного спокою, любові до людей і світу. Рівночасно цей промінчик - солідарність з тими, хто перебуває далеко від нас, солідарність з убогими, поєднання з Христом.

По Україні Вифлеємський Вогонь поширюють члени Пласту - Національної скаутської організації України. Цьогоріч пластуни дванадцятий рік поспіль перебирали Вифлеємський Вогонь Миру від польських скаутів і передавали його численній українській громаді, церквам, несучи до дитячих притулків, лікарень, щоб потребуючі могли відчути тепло Вифлеємської зірки.

Передача Вифлеємського Вогонь на Жидачівщині відбулася за участі голови райдержадміністрації Сергія Коваля, заступників голови РДА Романа Гриціва, Олега Кизими, Володимира Пришляка, керівника апарату РДА Ігоря Процана, керівника відділу у справах сім'ї та молоді райдержадміністрації Олександри Хомин, представників пластової організації та служби у справах дітей РДА, керівників відділів і служб райдержадміністрації.

На завершення цієї духовної акції декан Жидачівського деканату о. мітрат Василь Юрів подякував усім присутнім та організаторам цієї святкової події за те, що і цього року всі парафії району мали змогу втішатися Вифлеємським Вогнем у своїх храмах і оселях.

Оксана ФРАНКІВ.
Фото: о. Ярослава Турика.
Джерело
 
Форум » Новини » Новини в районі » Новини Жидачівський район
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Пошук:

Будем вдячні за розміщення нашого лінку сайту села Піддністряни:




Всі права захищено, адміністрація сайту не несе відповідальність за дії користувачів та може не поділяти думки дописувачів.
Використання матеріалів з даного сайту, можливе, лише при умові розміщення гіперпосилання на ресурс://piddnistryany.at.ua