Четвер, 28.03.2024, 17:36
Піддністряни - село біля Дністра
Головна Форум Мій профіль Вихід
Ви увійшли як Гость · Група "Гості"Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Супутникове телебачення » ШАРІНГ » Що таке Кардшарінг?(Шара, шарінг, шура)
Що таке Кардшарінг?(Шара, шарінг, шура)
yonyДата: Понеділок, 09.01.2012, 13:25 | Сообщение # 1
admin
Группа: Адміністратор
Сообщений: 456
Статус: Offline

Що таке Кардшарінг?
Слово кардшарінг (Кардшарінг) походить від двох англійських слів: Card (картка) і комп'ютерного слова Share (загальний доступ). Інакше кажучи це загальний доступ до картки. У комп'ютерному лексиконі кулі, расшарка ресурсів - позначає відкриття теки, принтера або ще чого-небудь на загальний доступ або доступ по паролю в локальній мережі або мережі інтернет.

Уявімо собі таку ситуацію - у вас є будинок в якому знаходяться 3-4 телевізори з супутниковими ресіверами. І на кожному з них, кожен член сім'ї хоче дивитися свій супутниковий канал. На одному ви дивитеся футбол, на іншому дружина дивиться Будинок-2, на третьому ваша дитина хоче дивитися "Ну постривай". Наприклад пакет каналів (підписка) коштує 300 руб. Для того, щоб дивитися все це, вам доведеться оформляти 3 підписки і платити 900 руб. Дорогувато. Чи не так?

Але, народні умільці придумали таку чудову річ як кардшарінг. Отже кардшарінг це - коли офіційну картку расшарівать (відкривають доступ по логіну / паролю) на декілька ресіверів. Ресивери при цьому повинні бути з'єднані між собою за допомогою локальної мережі: Wi-Fi, LAN, інтернет або інше з'єднання. На ресівері (або комп'ютері) який расшарівать картку (дає доступ) повинно бути встановлено спеціальне ПО для кардшарінга. Цей ресівер або комп'ютер називають сервером кардшарінга. У нього повинен бути постійний IP-адреса в мережі або ім'я, щоб інші ресівери знали куди слати пакет. Ресивери на яких планується перегляд називають серверами.

Як сервер кардшарінга може бути використаний комп'ютер з відповідним ПО, а також оригінальною картою, вставленою в програматор і підключеним до цього комп'ютера. Дуже часто для сервера кардашарінга використовують ресівери Dreambox. Ці ресівери відрізняються тим, що в них встановлена ​​операційна система на ядрі Linux. Отже для них пишеться практично будь-яке ПЗ і можливостей у них набагато більше, ніж у звичайних супутникових ресіверів, де практично все реалізовано програмно. З внутрішньої точки зору це той же самий комп'ютер.

Як клієнт кардшарінга може бути той же Dreambox або DVB-плата в комп'ютер (SS2, SS3 і т.п.). Також необхідне відповідне ПО і настройки. Кардшарінг підтримують багато сучасних супутникові ресивери.

Вище я наводив приклад з домашньою мережею. Але сервер кардшарінга не обов'язково повинен бути поряд, він може бути на іншому кінці світу! Дуже часто буває ситуація, коли на європейські канали офіційно підписатися в країні не можна, а дивитися їх хочеться. Ось тут і приходить на допомогу кардшарінг! Ви купуєте доступ до кулі, вам дають IP-адресу сервера, логін і пароль. Ви налаштовуєте на ресівері ПО і дивитеся. Споживання трафіку залежить від багатьох параметрів, але в середньому воно не перевищує 1Мб за годину перегляду.

Але ви запитаєте: А чому не можна зламати цей канал і дивитися без всяких цих заморочок типу кардшарінга? Є ж такі канали, викачав програму, наприклад S2emu, викачав файл SoftCam.Key і дивися скільки хочеш не плативши за це ні копійки.
А ні! Таких каналів ставати все менше і менше. Кодування стають все хитріше і хитріше: Viaccess 2.6 і т.п. У них ключ оновлюється кожні 15-20 сек. Тобто навіть якщо ви підберете ключ, то ви подивіться канал лише 15-20 секунд, тому що вже прийде зашифрований сигнал з використанням нового ключа.

Але за перевагами кардшарінга ховається цілий ряд його недоліків:
1. Клієнт повинен мати постійне з'єднання з інтернетом. При чому з'єднання повинне бути досить стабільний. Ідеальним тут є XDSL або виділенка. Т.к. навіть на GPRS в годинник пікового завантаження мережі можливі "затики".
2. Не всяка людина зможе відразу все це налаштувати. Якщо ви "чайник" в комп'ютерах, то для вас це буде дуже проблематично (особливо якщо ви вирішили зупинити свій вибір на ресівері DreamBox).
3. Сервера постійно то з'являються, то зникають, то міняють IP.
4. Сама технологія кардшарінга не довговічна і рано чи пізно її не стане. Т.к. вже з'являються нові канали, які неможливо дивитися навіть використовуючи таку технологію, як кардшарінг.
5. У багатьох країнах кардшарінг - це протизаконно.

Вообщем, якщо ви вирішили заощадити на прогляданні платних каналів, то відразу приготуйтеся до багатьох цих проблем. Іноді воно того не варто.
 
Форум » Супутникове телебачення » ШАРІНГ » Що таке Кардшарінг?(Шара, шарінг, шура)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Будем вдячні за розміщення нашого лінку сайту села Піддністряни:




Всі права захищено, адміністрація сайту не несе відповідальність за дії користувачів та може не поділяти думки дописувачів.
Використання матеріалів з даного сайту, можливе, лише при умові розміщення гіперпосилання на ресурс://piddnistryany.at.ua